Spis Treści
Znaleziony temat: pstrąg z grilla okrasa
Jak przygotować pysznego pstrąga z grilla?
Jeśli lubisz ryby i grillowanie, to pstrąg z grilla będzie doskonałym wyborem na letni obiad lub kolację. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste, a efekt końcowy z pewnością zachwyci Twoich gości.
Składniki:
Do przygotowania pstrąga z grilla potrzebujesz świeżego pstrąga, oliwy z oliwek, świeżych ziół (np. rozmaryn, tymianek, natka pietruszki), czosnku, soli, pieprzu i cytryny.
Przygotowanie:
1. Najpierw należy przygotować rybę. Oczyść pstrąga, usuń łuski, wypatrosz i dokładnie opłucz. Następnie nacinij rybę z obu stron nożem, aby przyprawy lepiej się w nią wchłonęły.
2. W miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, posiekane zioła, przeciśnięty czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz. Tak przygotowanym sosem natrzyj pstrąga z obu stron.
3. Odstaw rybę na kilka godzin do lodówki, aby się dobrze zamarynowała.
4. Następnie rozgrzej grill do średniej temperatury. Rybę grilluj około 5-7 minut z każdej strony, aż będzie miękka i soczysta.
Serwowanie:
Pstrąga z grilla podawaj z ulubionymi dodatkami, np. pieczonymi ziemniakami, sałatką z pomidorów i ogórków lub pieczywem czosnkowym. Możesz także polać rybę sokiem z cytryny i posypać świeżymi ziołami. Smacznego!
Za pomocą tych prostych kroków przygotujesz pysznego pstrąga z grilla, który z pewnością zadowoli Twoich gości i sprawi, że będą chcieli wrócić do Ciebie na kolejne spotkanie przy grillu.
Napisz komentarz do wpisu, powiedz nam czy Ci pomógł: pstrąg z grilla okrasa